Przewodnik po Tyliczu - wycieczki, rezerwacja

TYLICZ - Miastko czy wieś? Przewodnik Ci opowie

Chyba nie ma w południowej Małopolsce drugiej takiej wsi, która miałaby tak bogatą historię i tyle ciekawych miejsc do odwiedzenia. Każdy znajdzie tu coś dla siebie.

Przewodnik po Tyliczu - wycieczki, rezerwacja

Warto abyś wiedział, że Tylicz był kiedyś miastem otoczonym murami, jednym z zaledwie dwóch w Państwie Muszyńskim - ogromnej posiadłości ziemskiej należącej do biskupów krakowskich. Wielu zaintryguje obecność w jednej miejscowości XVII-wiecznego kościoła pw. św. Piotra i Pawła oraz dawnej XVIII-wiecznej cerkwi św. Kosmy i Damiana. Poszukujący ciekawostek przyrodniczych i geologicznych z radością odwiedzą mofety - ekshalacje dwutlenku węgla. Kiedy do Tylicza trafi pielgrzym doceni najmłodsze sanktuarium w diecezji tarnowskiej. Po odwiedzinach w nowym kościele pw. Imienia Maryi i modlitwie przed cudownym obrazem Matki Bożej Tylickiej, Opiekunki Rodzin i Uzdrowienia Chorych wybierze się na Golgotę Tylicką, gdzie w ciszy i pięknych okolicznościach przyrody będzie mógł oddać się kontemplacji. Miłośnik sportów zimowych będzie miał okazję pojeździć na nartach, łyżwach lub może zorganizować nocny kulig z pochodniami? Dla najmłodszych czeka spotkanie ze zwierzętami w Farmie Lama. Turysta, kochający góry tak po prostu, z pewnością znajdzie w okolicy wiele szlaków do spacerów i małych górskich wędrówek np. na Huzary, Szalone, Lackową. A każdy spragniony i zmęczony po wielu przygodach z radością napije się “Tyliczanki”. Nie wierzysz, że aż tyle możliwości może się zmieścić w jednej wiosce? Przyjedź i przekonaj się!

Zapraszamy do odwiedzenia Tylicza i okolic z naszymi przewodnikami, którzy opowiedzą o jego historii i kulturze oraz pokażą ciekawe miejsca.

Rezerwacja przewodnika:
Centrum Przewodnictwa
tel. 733747982
centrumprzewodnictwa@gmail.com

Przewodnik po Krynicy, Muszynie, Tyliczu, Powroźniku

Przewodnik-Animator™ to przygotowane dla grup szkolnych z 1-6 klasy wycieczki w Krynicy-Zdrój, Muszynie i Beskidzie Sądeckim.

W pierwszej kolejności przyjmujemy zgłoszenia na wycieczki z przewodnikiem-animatorem. Istnieje możliwość rezerwacji usług przewodnika w przypadku wolnych terminów.

Zamawianie Przewodnika-Animatora™ Pieniny, Beskid Sądecki:
centrumprzewodnictwa@gmail.com, tel. 733-747-982

Wierzymy i wiemy, że czas jaki przeznaczamy na inspirację i rozwój w młodym wieku, będzie miał wpływ na nasze zachowania przez całe życie! Takim doskonałym momentem może być czas wycieczki. Chcemy pokazać dzieciom, że zwiedzanie, poznawanie może być twórcze, przyjemne, radosne. Podróżowanie może poszerzać horyzonty, dodawać sił, rozwijać, uczyć dobrych nawyków… ale nie musi. Zwiedzanie może zniechęcać, nudzić, odbierać siły witalne. Nie chcemy nudnych wycieczek dla dzieci, dlatego zadajemy pytanie, co zrobić aby to doświadczenie było inspiracją, aby uczyło poprzez zabawę i zdobywanie osiągnięć? Szukamy odpowiedzi, uczmy się, rozwijamy projekt, aby wycieczka była dla dzieci wspaniałym doświadczeniem.

Przewodnik: Pieniny, Szczawnica, Trzy Korony

Przewodnik-Animator™ to projekt wycieczek w czasie których przewodnik w zaangażowany i ciekawy sposób oprowadza turystów, wydobywa z grupy potencjał, zainteresowanie, pasję, pobudza do działania, uwalnia w grupie energię. Posiada narzędzia, umiejętności aby robić to skutecznie. W czasie oprowadzania stosuje animacje m.in. słowem, dźwiękiem, grywalizację, fabularyzację.

Przewodnik: Pieniny, Szczawnica, Trzy Korony

Przewodnicy po Beskidzie Sądeckim

W tym miejscu prezentujemy wycieczki piesze i autokarowe z Krynicy w Beskid Sądecki. Wycieczki dla grup zorganizowanych, szkolnych, zakładowych, kilkugodzinne, jedno i dwudniowe. Jedziesz do Krynicy, Starego Sącza, Nowego Sącza, Piwnicznej, Rytra, Szczawnicy. Zapoznaj się z poniższymi propozycjami.

Rezerwacja przewodnika
tel. 733-747-982