Przewodnik po Tyliczu - wycieczki, rezerwacja

TYLICZ - Miastko czy wieś? Przewodnik Ci opowie

Chyba nie ma w południowej Małopolsce drugiej takiej wsi, która miałaby tak bogatą historię i tyle ciekawych miejsc do odwiedzenia. Każdy znajdzie tu coś dla siebie.

Przewodnik po Tyliczu - wycieczki, rezerwacja

Warto abyś wiedział, że Tylicz był kiedyś miastem otoczonym murami, jednym z zaledwie dwóch w Państwie Muszyńskim - ogromnej posiadłości ziemskiej należącej do biskupów krakowskich. Wielu zaintryguje obecność w jednej miejscowości XVII-wiecznego kościoła pw. św. Piotra i Pawła oraz dawnej XVIII-wiecznej cerkwi św. Kosmy i Damiana. Poszukujący ciekawostek przyrodniczych i geologicznych z radością odwiedzą mofety - ekshalacje dwutlenku węgla. Kiedy do Tylicza trafi pielgrzym doceni najmłodsze sanktuarium w diecezji tarnowskiej. Po odwiedzinach w nowym kościele pw. Imienia Maryi i modlitwie przed cudownym obrazem Matki Bożej Tylickiej, Opiekunki Rodzin i Uzdrowienia Chorych wybierze się na Golgotę Tylicką, gdzie w ciszy i pięknych okolicznościach przyrody będzie mógł oddać się kontemplacji. Miłośnik sportów zimowych będzie miał okazję pojeździć na nartach, łyżwach lub może zorganizować nocny kulig z pochodniami? Dla najmłodszych czeka spotkanie ze zwierzętami w Farmie Lama. Turysta, kochający góry tak po prostu, z pewnością znajdzie w okolicy wiele szlaków do spacerów i małych górskich wędrówek np. na Huzary, Szalone, Lackową. A każdy spragniony i zmęczony po wielu przygodach z radością napije się “Tyliczanki”. Nie wierzysz, że aż tyle możliwości może się zmieścić w jednej wiosce? Przyjedź i przekonaj się!

Zapraszamy do odwiedzenia Tylicza i okolic z naszymi przewodnikami, którzy opowiedzą o jego historii i kulturze oraz pokażą ciekawe miejsca.

Rezerwacja przewodnika:
Centrum Przewodnictwa
tel. 733747982

Przewodnik po Krynicy, Muszynie, Tyliczu, Powroźniku

Przewodnik po Krynicy, Muszynie, Tyliczu, PowroźnikuPrzewodnik po Krynicy, Muszynie, Tyliczu, PowroźnikuPrzewodnik po Krynicy, Muszynie, Tyliczu, PowroźnikuJedziesz do Krynicy i Muszyny, planujesz zwiedzanie regionu, zamów u nas przewodnika. W programie zwiedzania proponujemy Tylicz, Leleuchów, Powroźnik, Szczawnik, Muszynę-Złockie, Dubne, Żegiestów, Kamienną, Berest, Brunary, Wierchomlę, Jaworzynę Krynicką, Halę Łabowską.

Rezerwacja przewodnika:
tel. 733-747-982

Cennik usług przewodnickich.
Przewodnik-animator z grami terenowymi, questami, konkursami i nagrodami:

Przewodnik animator (4-8 godz.) 350 zł + 10 zł od osoby

Przewodnik:
Przewodnik (4-8 godz.) 350 zł

Przewodnicy po Beskidzie Sądeckim

W tym miejscu prezentujemy wycieczki piesze i autokarowe z Krynicy w Beskid Sądecki. Wycieczki dla grup zorganizowanych, szkolnych, zakładowych, kilkugodzinne, jedno i dwudniowe. Jedziesz do Krynicy, Starego Sącza, Nowego Sącza, Piwnicznej, Rytra, Szczawnicy. Zapoznaj się z poniższymi propozycjami.

Rezerwacja przewodnika
tel. 733-747-982