Przewodnik po Krynicy, Muszynie, Tyliczu, Powroźniku

Przewodnik-Animator™ to przygotowane dla grup szkolnych z 1-6 klasy wycieczki w Krynicy-Zdrój, Muszynie i Beskidzie Sądeckim.

W pierwszej kolejności przyjmujemy zgłoszenia na wycieczki z przewodnikiem-animatorem. Istnieje możliwość rezerwacji usług przewodnika w przypadku wolnych terminów.

Zamawianie Przewodnika-Animatora™ Pieniny, Beskid Sądecki:
centrumprzewodnictwa@gmail.com, tel. 733-747-982

Wierzymy i wiemy, że czas jaki przeznaczamy na inspirację i rozwój w młodym wieku, będzie miał wpływ na nasze zachowania przez całe życie! Takim doskonałym momentem może być czas wycieczki. Chcemy pokazać dzieciom, że zwiedzanie, poznawanie może być twórcze, przyjemne, radosne. Podróżowanie może poszerzać horyzonty, dodawać sił, rozwijać, uczyć dobrych nawyków… ale nie musi. Zwiedzanie może zniechęcać, nudzić, odbierać siły witalne. Nie chcemy nudnych wycieczek dla dzieci, dlatego zadajemy pytanie, co zrobić aby to doświadczenie było inspiracją, aby uczyło poprzez zabawę i zdobywanie osiągnięć? Szukamy odpowiedzi, uczmy się, rozwijamy projekt, aby wycieczka była dla dzieci wspaniałym doświadczeniem.

Przewodnik: Pieniny, Szczawnica, Trzy Korony

Przewodnik-Animator™ to projekt wycieczek w czasie których przewodnik w zaangażowany i ciekawy sposób oprowadza turystów, wydobywa z grupy potencjał, zainteresowanie, pasję, pobudza do działania, uwalnia w grupie energię. Posiada narzędzia, umiejętności aby robić to skutecznie. W czasie oprowadzania stosuje animacje m.in. słowem, dźwiękiem, grywalizację, fabularyzację.

Przewodnik: Pieniny, Szczawnica, Trzy Korony

Aktywne zwiedzanie Krynicy-Zdrój, Muszyny i Beskidu Sądeckiego.

Trasa przejścia:
Łazienki Borowinowe, Pijalnia Główna, Muszla Koncertowa, Stary Dom Zdrojowy, Willa Romanówka - Muzeum Nikifora, pomnik Nikifora, Willa Patria, Pijalnia Jana.

Z Jaworzyny Krynickiej do Szczawnika.
Trasa przejścia:
Wyjazd gondolą na Jaworzynę Krynicką - spacer do schroniska PTTK pod Jaworzyną Krynicką (45 min.) - Runek (30min.) - Bacówka nad Wierchomlą (45min.) - przerwa obiadowa (1h) - Jaworzynka (30min.) - Szczawnik (1,5h). Zakończenie wycieczki. Przejazd własnym środkiem transportu lub PKS-em do Krynicy.

Muszyna i okolica.
Zwiedzanie Muszyny - muzeum regionalne Państwa Muszyńskiego - zamek - ogrody zmysłów - mofery (wyziewy dwutlenku węgla) - cerkiew w Powroźniku UNESCO lub inna cerkiew w okolicy Muszyny. Możliwość przejazdu doliną Popradu w kierunku Starego Sącza.

Przewodnik po Krynicy, Muszynie, Tyliczu, Powroźniku
Ogrody zmysłów w Muszynie - Zapopradzie.

Przewodnik po Krynicy, Muszynie, Tyliczu, Powroźniku
Na wieży widokowej w ogrodach zmysłów w Muszynie.

Przewodnik po Krynicy, Muszynie, Tyliczu, Powroźniku
Muzeum Regionalne Państwa Muszyńskiego.

Moferty w Muszynie-Złockie.

Pijalnia Jana znajduje się u podnóży Góry Parkowej w Krynicy
Pijalnia wody mineralnej Jan w Krynicy-Zdrój.

Stary Dom Zdrojowy Deptak w Krynicy
Stary Dom Zdrojowy i deptak w Krynicy-Zdrój.

Kryniczanka i pamiątki z Krynicy
Pawilon z pamiątkami w Krynicy-Zdrój.

Jaworzyna Krynicka - górna stacji kolei gondolowej
Górna stacja kolei gondolowej - Jaworzyna Krynicka 1114 m n.p.m.