Wycieczki w Gorce, na Turbacz, Gorc, Lubań, Kudłoń

Wycieczki w Gorce, na Turbacz, Gorc, Lubań, Kudłoń"Chodź na Turbacz! Chodź na Turbacz! O - widać go!" (Jan Paweł II, 9 czerwca 1997). Turbacz liczący 1310 m n.p.m. wznosi się majestatycznie ponad Kotlinę Orawsko-Nowotarską, jest częstym celem wycieczek szkolnych. Stąd właśnie roztaczają się najwspanialsze panoramy na Tatry Wysokie i Pieniny. W tym miejscu prezentujemy oferty usług przewodnickich z Nowego Targu, Rabki, Koninek, Łopusznej na Turbacz - najwyższy szczyt Gorców.

Rezerwacja przewodnika, tel. 733-747-982, centrumprzewodnictwa@gmail.com

Propozycje wycieczek.

Szlakiem Władysława Orkana na Turbacz.

Koninki - Orkanówka (muzeum Wł. Orkana) - Turbaczyk - Czoło Turbacza - schronisko im. Wł. Orkana na Turbaczu - Bukowina Waksmundzka - Kowaniec.
Czas trwania wycieczki: 7
-8 godz.

Turbacz z Koninek.
Koniki - wyjazd kolejką krzesełkową na Tobołów - Suhora - Obidowiec - Turbacz, przerwa w schronisku - Czoło Turbacza - Koninki.
Czas trwania wycieczki: 6-7 godz.

Z Nowego Targu na Turbacz.
Nowy Targ, Kowaniec - Bukow
ina Miejska - Kaplica Papieska - Wisielakówka - Turbacz, przerwa w schronisku - Obidowiec - Stare Wierchy - Maciejowa - Rabka.
Czas trwania wycieczki: 7-8 godz.

Śladami Seweryna Goszczyńskiego.
Łopuszna - zwiedzanie etnograficznej ekspozycji muzealnej w dworze w Łopusznej - Pucułowski Stawek - Wysznia - Kiczora - Turbacz, przerwa w schronisku - Bukowina Waksmundzka - Łopuszna.
Czas trwania wycieczki: 7-8 godz.

Z Kowańca na Turbacz.
Nowy Targ, Kowaniec - Bukowina Miejska - Turbacz, przerwa w schronisku - Bukowina Waksmundzka - Kowaniec.
Czas trwania wycieczki: 6-7 godz.

Wycieczki w Gorce, na Turbacz, Gorc, Lubań, Kudłoń