Mimochodem Samochodem - informacje o projekcie

Absolutna nowość na Pogórzu Karpackim! "Mimochodem samochodem" - autorski, nie mający sobie podobnych projekt obejmujący Pogórze Rożnowskie i Ciężkowickie. Jedziesz samochodem w rejon Tarnowa, Nowego Sącza, Biecza, Jasła lub Ciężkowic? Masz wolne miejsce w samochodzie? Wynajmij przewodnika i zwiedzaj więcej, dokładniej, ciekawiej!

Mimochodem Samochodem - informacje o projekcie

Oferta kierowana jest do osób które:
- chcą w sposób ciekawy, wygodny i optymalny zwiedzać region Pogórza Ciężkowickiego i Rożnowskiego,
- planują jedno lub wielodniowy pobyt na ziemi tarnowskiej,
- posiadają lub nie posiadają własnego pojazdu.

Dostosowujemy program wycieczki do możliwości kondycyjnych i czasowych uczestników.
W zależności od zainteresowań prowadzić możemy wycieczkę ze szczególnym uwzględnieniem wybranego tematu, np. Szlak Architektury Drewnianej lub Szlak Ginących Zawodów.

Zachęcamy do zaufania naszemu doświadczeniu w doborze tras. Znając teren potrafimy wykorzystać możliwości jakie daje podróż samochodem, co zwiększa efektywność zwiedzania i skraca czas przemieszczania się po terenie.

Przykładowy program wycieczki:
1. Ciężkowice (Skamieniałe Miasto) - Kąśna Dolna (Dworek I.J. Paderewskiego) - Jamna (Ośrodek Dominikański i bacówka UAM) - Gródek nad Dunajcem (przerwa obiadowa) - Rożnów (zamek Zawiszy Czarnego i beluarda) - Topie (kościół i pustelnia św. Świerada) - Wytrzyszczka (zamek Tropsztyn) - Czchów (baszta) - Melsztyn (ruiny zamku) - Zakliczyn (Dom pod Wagą) - Ciężkowice.
2. Tarnów (starówka) - Tuchów (sanktuarium i szopka) - Ostry Kamień - Paryja (przerwa śniadaniowa) - Czermna - Liwocz (przejście na szczyt) - Jodłówka Tuchowska (izba muzealna) - Tarnów.
3. Ciężkowice - Bobowa (kirkut, synagoga, kościół św. Zofii, koronka klockowa) - Szalowa (kościół) - Gorlice (dwór Karwacjanów) - Biecz (zabudowa) - Karpacka Troja (skansen archeologiczny) - Binarowa (kościół UNESCO) - Ciężkowice.

W programie możliwe jest ponadto zwiedzanie wielu mało znanych miejsc.
Uczystnicy odwiedzają w tym przypadku zakład bednarski, garncarski, rzeźbiarzy, pszczelarzy, winiarzy, wychodnie skalne, zagubione cmentarze wojenne, poznają historię, legendy i baśnie.

Jeżeli posiadasz jedno wolne miejsce w samochodzie, masz kilka godzin lub cały dzień do dyspozycji i chcesz poznać Pogórze Ciężkowickie i Rożnowskie - zapraszamy.

tel. 691-856-577 kontakt@cut.travel.pl

Co uczestnicy myślą o projekcie "Mimochodem Samochodem"?
Bardzo dziękujemy za super wycieczkę "Mimochodem samochodem". Jesteśmy bardzo zadowoleni i wdzięczni przewodnikowi Piotrowi Firlejowi, za dobrze dobrany plan wycieczki dla naszych kochanych córeczek, które do teraz są zachwycone z wizyty u pana bednarza i garncarza. Wszystkim zainteresowanym turystom gorąco polecamy tą właśnie trasę "Ginących zawodów". Jak również świetne klimaty dawnych czasów w gospodarstwie agroturystycznym "Paryja":)
Spotkaliśmy się z wielką życzliwością okazywaną nam przez spotkane osoby i bardzo serdecznie je pozdrawiamy. Gdy wspominamy tą wycieczkę to wiemy, że niedługo znów w podobną wyruszymy, aby dalej rozszerzać swoje zainteresowania i wiedzę o pogórzu karpackim.
Pozdrawiamy laureaci konkursu "Mimochodem samochodem". Bernadeta z rodziną.
P.S. Polecamy wyczerpujący spacer na górę Liwocz. :D

Poniżej prezentujemy pierwsze zdjęcia z wycieczki "Mimochodem Samochodem".