Z Krościenka na Trzy Korony i Sokolicę

Pieniny to malownicza grupa górska, doskonale nadająca się do zwiedzania w czasie dwu i trzydniowych wycieczek. Bazą dla nich są przede wszystkim najbardziej znane ośrodki turystyczne: Krościenko nad Dunajcem i Szczawnica. Do najczęściej odwiedzanych szczytów Pienińskiego Parku Narodowego należą Trzy Korony, Sokolica i Góra Zamkowa. Na trasie wycieczki warto uwzględnić Wąwóz Homole, Wysoką, Palenicę, Czorsztyn, Niedzicę, spływ przełomem Dunajca, a po stronie słowackiej Czerwony Klasztor. Tutaj możliwości jest naprawdę wiele. Takiego nagromadzenia "pozytywnych emocji" nie spotkasz nigdzie indziej.

Już teraz zarezerwuj przewodnika dla Twojej wycieczki w Pieniny
centrumprzewodnictwa@gmail.com
tel. 733-747-982

Z Krościenka na Trzy Korony i SokolicęZ Krościenka na Trzy Korony i Sokolicę
Pieniny, Szczawnica, Trzy Korony z przewodnikiem. Wąwóz Homole.
Wąwóz Homole.

Pieniny, Szczawnica, Trzy Korony z przewodnikiem. Kolej krzeselkowa ze Szczawnicy na Palenice.
Kolej krzesełkowa na Palenicę.

Najciekawsze propozycje dla Twojej wycieczki w Pieniny:

- Zwiedzanie zamku w Niedzicy - przeprawa przez Jezioro Czorsztyńskie - zwiedzanie zamku w Czorsztynie - przeprawa z powrotem do Niedzicy - spływ przełomem Dunajca: Sromowce Wyżne (Kąty) - Szczawnica

- Zwiedzanie Szczawnicy - wyjazd na Palenicę - zwiedzanie cerkwi w Szlachtowej

- Wycieczka piesza: Krościenko - Trzy Korony - Góra Zamkowa - Krościenko

- Wycieczka piesza: Szczawnica - Sokolica - Czerteziki - Trzy Korony - Krościenko

- Wycieczka piesza: Jaworki - Wąwóz Homole - Wysoka - Palenica - Szczawnica

Przykład zamówionej u nas
usługi przewodnickiej:
Dzień 1.
Spotkanie w Krościenku - Wyjście z Krościenka na Trzy Korony (galeria widokowa 5,00 zł - bilet normalny, 2,50 zł - bilet ulgowy) - Góra Zamkowa (wycieczka około 4-5 godz.) - Krościenko, przerwa na lody w Krościenku, spacer po Szczawnicy, zakwaterowanie - kolacja - gra w piłkę na Orliku w Szczawnicy.

Dzień 2.
Spływ Przełomem Dunajca - Sromowce Wyżne (Kąty) - Szczawnica, 49 zł - bilet normalny, 24,5 zł - bilet ulgowy do 10 roku życia - wyjazd kolejką krzesełkową na Palenicę (cena 7zł za osobę) i przejście grzbietem Małych Pienin na Wysoką - najwyższy szczyt Pienin (wycieczka około 5-6 godz.) - powrót na kolację.

Dzień 3.
Zamek w Niedzicy, (12 zł bilet normalny, 9 zł bilet ulgowy, przeprawa statkiem do Czorsztyna (Przeprawa statkiem „Dunajec” i „Halny” pomiędzy Niedzicą i Czorsztynem. Bilet normalny - 6 zł od osoby (jedna strona) 12 zł w obydwie strony. Ulgowy - (od 3-15 lat) 5 zł (jedna strona) 10 zł w obydwie strony). - zwiedzanie ruin zamku w Czorsztynie (normalny 4 zł, 2,5 zł ulgowy) - przeprawa statkiem do Niedzicy - Kościół UNESCO w Dębnie Podhalańskim (zwiedzanie w przypadku bezdeszczowej pogody, wolne datki) - droga powrotna.

Z Krościenka na Trzy Korony i Sokolicę