Publikacja Związku Gmin Jeziora Rożnowskiego nr 2

Książka powstała przy współpracy z Marketing Studio: Mirosławem Drylą, Bożeną Wojtanowską (rysunki i grafika), Marcinem Lisakiem (skład i grafika), oraz Łukaszem Hajdukiem (teksty), Stanisławem Kusiakiem i Maciejem Maziarką (fotografie), oraz Edytą Cepigą i Józefem Koziołem (adjustacja). Zobacz wybrane slajdy i zdjęcia z najnowszej publikacji.

Publikacja Związku Gmin Jeziora Rożnowskiego nr 2

Kalendarz PSR 2011

Kalendarz PSR 2011Zdjęcia (luty - marzec)
w kalendarzu wyd. Pogórzańskiego Stowarzyszenia Rozwoju
w 2011r. Miesiące luty i marzec. Fot. Piotr Firlej

Publikacja Związku Gmin Jeziora Rożnowskiego

5 map tematycznych PSR

Mapy tematyczne Pogórzańskiego Stowarzyszenia Rozwoju stworzone według koncepcji i przy wsparciu Centrum Usług Turystycznych i Przedsiębiorczości. Przy opracowywaniu opisów pomagała Barbara Gniadek - nasza stażystka. W ramach współpracy z PSR udostępniliśmy również swoje zdjęcia i oznaczaliśmy lokalizację występowania atrakcji.

Gazeta Pogórzańskiego Stowarzyszenia Rozwoju 2/1/2010

Gazeta Pogórzańskiego Stowarzyszenia Rozwoju 2/1/2010W Gazecie Pogórzańskiego Stowarzyszenia Rozwoju nr 2/1/2010 znajdziemy materiały współtworzone przez nas, jak również dotyczące naszej działalności. Zapraszamy do przeczytania artykułu Mieczysława Solarza "Czerniawy, Czerniawy...", "Spacerem po Regionie", nasze "Propozycje dla turystów", krótką wzmiankę na temat projektu "Mimochodem Samochodem". Na ostatniej stronie duża rozkładówka ze zdjęciami zapraszająca do uczestnictwa w "Mistrzostwach w zjazdach na workach do Paryi".

Prezentacja - Pogórze Rożnowskie

Prezentacja - Pogórze RożnowskieSympozja naukowe w ramach Majówki na Bukowcu odbywają się cyklicznie od kilku lat gromadząc przedstawicieli gminy, leśników, przyrodników, przewodników, turystów. 16 maja 2010r. przedstawiłem prezentację pt. Niezwykłe atrakcje południowej części Pogórza Rożnowskiego. Zapraszam do obejrzenia przeźroczy tej prezentacji.

Prezentacja - Pogórze Ciężkowickie

Prezentacja - Pogórze Ciężkowickie"Beskid Zielony” Lokalna Organizacja Turystyczna w Gorlicach wspólnie z kilkudzisięcioma partnerami od Krynicy po Krosno zorganizowała w Regietowie - Stadninnie Koni Huculskich „Gładyszów” w dniach 24 - 26 marca 2010r., konferencję pt. „Koń, turystyka jeździecka a ochrona środowiska” w ramach projektu „Karpackie Podkowy”. W czasie konferencji przedstawiłem prezentację pt. "Zasoby naturalne i kulturowe w świetle rozwijającej się turystyki na Pogórzu Ciężkowickim". Zapraszam do obejrzenia przeźroczy tej prezentacji.

Folder Pogórzańskiego Stowarzyszenia Rozwoju

Folder Pogórzańskiego Stowarzyszenia RozwojuFolder formatu A-4, 20 stron, zawiera 6 map, 5 map gmin: Gromnik, Ryglice, Rzepiennik Strzyżewski, Szerzyny, Tuchów i mapę całego terenu LGD Pogórzańskiego Stowarzyszenia Rozwoju. Poza opisami atrakcji turystycznych poszczególnych gmin w folderze również uaktualniona lista gospodarstw agroturystycznych, lista rękodzielników, ośrodków jazdy konnej. Ponadto kilka słów o cmentarzach wojennych, szlaku architektury drewnianej, szlakach turystyki pieszej i pakiecie produktu turystycznego Pogórza.

Tablice Pogórzańskiego Stowarzyszenia Rozwoju

Tablice Pogórzańskiego Stowarzyszenia RozwojuTablice powstały w ramach realizacji II Osi Leader + "Korzenie Przyszłości Pogórza" Pogórzańskiego Stowarzyszenia Rozwoju. Współpracując z Marcinem Lisakiem z Marketing Studio opracowaliśmy 39 map - tablic informacyjnych.
Tablice te zamontowano we wszystkich miejscowościach gmin Gromnik, Ryglice, Rzepiennik Strzyżewski, Szerzyny,Tuchów.

Serwis turystyczny Pogorza.pl

Serwis turystyczny Pogorza.plSerwis turystyczny Pogorza.pl tworzoną Piotr Firlej, Olgierd Rosiek. Jest to jedyny serwis turystyczny który całościowo przedstawia tematykę Pogórzy Karpackich. Tutaj znajdziesz informacje o najciekawszych imprezach, wydarzeniach turystycznych. Publikujemy również artykuły i materiały krajoznawcze osób które z nami współpracują. Wszystko po to aby popularyzować ten urokliwy zakątek naszek kraju.

Dziedzictwo Kulturowe Pogórza - publikacja

Dziedzictwo Kulturowe Pogórza - publikacjaPublikację opracowano w ramach projektu "Korzenie Przyszłości Pogórza". Zespół Redakcyjny: Autorzy tekstów jak w publikacji pod kirunkiem Józefa Kozioła, Piotra Firleja. Koncepcja wydawnictwa Piotr Firlej. Opracowanie graficzne i skład: Bożena Wojtanowska, Mirosław Dryla, Marcin Lisak. Zdjęcia Jadwiga Bryndal, Piotr Firlej, Grzegorz Jarzębak. Prezentujemy kilka wybranych stron publikacji.

Dziedzictwo Kulinarne Pogórza - publikacja

Dziedzictwo Kulinarne Pogórza - publikacjaDziedzictwo Kulinarne Pogórza to wydawnictwo opracowane i wydane w ramach Pilotażowego Projektu Leader + "Korzenie Przyszłości Pogórza". Zespół redakcyjny: Elżbieta Łempa, Jan Dusza, Piotr Firlej. Opracowanie koncepcji wydawnictwa, treści i grafiki Piotr Firlej. Opracowanie graficzne i skład: Bożena Wojtanowska, Mirosław Dryla, Marcin Lisiak. Prezentujemy kilka wybranych stron publikacji.

Mapa Park Krajobrazowy Pasma Brzanki

Mapa Park Krajobrazowy Pasma BrzankiWspółpraca merytoryczna przy opracowaniu treści turystycznej mapy w skali 1:50 000 wyd. Compass Park Krajobrazowy Pasma Brzanki.

Mapa Ciężkowicko-Rożnowski Park Krajobrazowy

Mapa Ciężkowicko-Rożnowski Park KrajobrazowyWspółpraca merytoryczna treści turystycznej na mapie w skali 1:50 000 obejmujący zasięgiem Ciężkowicko-Rożnowski Park Krajobrazowy.

Kalendarz regionalny 2009

Kalendarz Pogorza.PL 2009Kalendarz serwisu Pogorza.PL na rok 2009 został wydany w formacie A3, techniką offsetową na papierze z połyskiem. Na kalendarzu znalazły swoje miejsce wybrane atrakcje i oferty turystyczne z regionu Pogórzy Karpackich. Kalendarz dostępny jest nieodpłatnie w celach promocyjnych.