Kalendarz regionalny 2009

Kalendarz Pogorza.PL 2009Kalendarz serwisu Pogorza.PL na rok 2009 został wydany w formacie A3, techniką offsetową na papierze z połyskiem. Na kalendarzu znalazły swoje miejsce wybrane atrakcje i oferty turystyczne z regionu Pogórzy Karpackich. Kalendarz dostępny jest nieodpłatnie w celach promocyjnych.
Wystarczy, że wyślą państwo dane teleadresowe, a my pierwszym dziesięciu osobom prześlemy kalendarz na wskazany adres.

Na kalendarzu znajdziemy dane teleadresowe i zdjęcia wybranych atrakcji turystycznych Pogórza Karpackiego. Bez wahania możemy powiedzieć, że oferty tutaj zamieszczone są wysokiej jakości i warto z nich korzystać.

Kalendarz Pogorza.PL 2009

Oferty zamieszczone na kalendarzu:

Paryja - gospodarstwo agroturystyczne i stadnina koni. 38-247 Ołpiny 512, www.Paryja.Pogorza.PL, tel. (14)651-93-99, 692-756-540

Radwan - pasieka. Zabłędza 22a, 33-170 Tuchów, tel. (14)652-27-09, 600-659-078 Sklep z miodem własnej produkcji: ul. N.M.P 1, 33-100 Tarnów, tel. (14)652-66-71

Teofil - hurtownia rękodzieła ludowego. 38-247 Żurowa 205a, www.Teofil.Pogorza.PL, tel. (14)651-83-29

Dolina Dunajca - spółdzielnia, producent fasoli "Piękny Jaś". Zawada Lanckorońska 32, 32-840 Zakliczyn, tel. (14)665-34-70, 607-607-944

Zawisza - Winnica i szkółka winorośli. Wesołów 200, 32-840 Zakliczyn, www.Winorosl-mch.EU, tel. 691-671-838

Akaria - winnica 33-181 Siemiechów 241, tel. 505-944-782

Ciekawostka:
Najstarszy drukowany kalendarz polski na rok 1474 powstał w Krakowie w roku 1473 i został wykonany w warsztacie wędrownego drukarza z Bawarii Kacpra Straubego. Kalendarz Straubego uważany jest za pierwszy druk na ziemiach polskich w języku łacińskim (oryginał znajduje się w Bibliotece Jagiellońskiej). Oprócz informacji astronomicznych kalendarz zawierał wiadomości praktyczne z dziedziny medycyny domowej. Najstarszy kalendarz w języku polskim ukazał się również w Krakowie w pierwszej polskiej oficynie wydawniczej Jana Hallera, w roku 1516. W dawnej Polsce układanie kalendarzy było przywilejem profesorów Akademii Krakowskiej.

źródło: Wikipedia.PL