"Każdy kto się wpakował, chyba nie pożałował"

Akcja „Otwarte Wrota Pogórza. Ty decydujesz, w co się pakujesz", zorganizowana w weekend 10 i 11 sierpnia, to wspaniały pomysł na promocję chyba jednak wciąż mało znanego w Polsce (a szkoda!) regionu, jakim jest Pogórze Ciężkowickie. Pogórze - bogate w krajobrazy, bliskie i dalekie panoramy, niezwykłe formy skalne, zabytki architektury drewnianej, burzliwą historię wielu narodów oraz ciekawych i gościnnych ludzi - ma swoje wrota uchylone przez cały rok, ale w ów weekend sierpniowy zostały one otwarte na oścież! «Każdy kto się wpakował, chyba nie pożałował.» Oby w przyszłym roku wrota otwarły się jeszcze szerzej i Pogórze przyciągnęło jeszcze więcej gości ciekawych tej części Polski, bo warto być jej ciekawym!

dr hab. Marcin Wojciech Solarz
Wydział Geografii i Studiów Regionalnych Uniwersytet Warszawski

Pierwsza edycja akcji "Otwarte Wrota Pogórza. Ty decydujesz, w co się pakujesz" za nami. Pomysł bardzo wielu osobom się spodobał, a akacja cieszyła się dużym zainteresowaniem. W sumie we wszystkich wydarzeniach łącznie wzięło udział ponad 600 os. Były takie atrakcje, które zwiedziło kilka osób, ale były takie które przyciągneły 150 i 400 os. Wszystkim udostępniającym obiekty, organizującym wydarzenia, wspierającym finansowo i medialnie akcję serdecznie dziękujemy. W tym miejscu zapowiadamy już kolejną jej edycję w terminie 9 i 10 sierpnia 2014 r. Zapewniamy jednocześnie, że atrakcje które zaprezentujemy w przyszłym roku będą zupełnie niepowtarzalne!
Wspierali nas medialnie:

www.tarnow.naszemiasto.pl
www.klubpodroznikow.com
www.e-polska.info

Koordynatorem i pomysłodawcą akcji promocyjnej "Otwarte Wrota Pogórza. Ty decydujesz, w co się pakujesz" jest Piotr Firlej - Centrum Usług Turystycznych i Przedsiębiorczości.