Przewodnik: Pieniny, Szczawnica, Trzy Korony

Już teraz zarezerwuj przewodnika dla Twojej wycieczki w Pieniny
tel. 733-747-982, centrumprzewodnictwa@gmail.com

Cennik usług przewodnickich.
Przewodnik-animator z grami terenowymi, questami, konkursami i nagrodami:
Przewodnik animator (4-8 godz.) 350 zł + 10 zł od osoby

Przewodnik:
Przewodnik po Pieninach (cały dzień) 350 zł
Zamówienie po 1 maja na miesiące maj, czerwiec cena 150 zł wyższa.

Pieniny to malownicza grupa górska, doskonale nadająca się do zwiedzania w czasie dwu i trzydniowych wycieczek. Bazą dla nich są przede wszystkim najbardziej znane ośrodki turystyczne: Krościenko nad Dunajcem i Szczawnica. Do najczęściej odwiedzanych szczytów Pienińskiego Parku Narodowego należą Trzy KoronySokolica i Góra Zamkowa. Na trasie wycieczki warto uwzględnić Wąwóz HomoleWysokąPalenicę,CzorsztynNiedzicęspływ przełomem Dunajca, a po stronie słowackiej Czerwony Klasztor. Tutaj możliwości jest naprawdę wiele. Takiego nagromadzenia "pozytywnych emocji" nie spotkasz nigdzie indziej.
Już teraz zarezerwuj przewodnika dla Twojej wycieczki w Pieniny.
Najciekawsze propozycje dla Twojej wycieczki w Pieniny:

- Zwiedzanie zamku w Niedzicy - przeprawa przez Jezioro Czorsztyńskie - zwiedzanie zamku w Czorsztynie - przeprawa z powrotem do Niedzicy - spływ przełomem Dunajca: Sromowce Wyżne (Kąty) - Szczawnica- Zwiedzanie Szczawnicy - wyjazd na Palenicę - zwiedzanie cerkwi w Szlachtowej

- Wycieczka piesza: Krościenko - Trzy Korony - Góra Zamkowa - Krościenko
- Wycieczka piesza: Szczawnica - Sokolica - Czerteziki - Trzy Korony - Krościenko
- Wycieczka piesza: Jaworki - Wąwóz Homole - Wysoka - Palenica - Szczawnica
- Wycieczka rowerowa ze Szczawnicy do Czerwonego Klasztoru

Propozycja wycieczek na Trzy Korony:
1. Krościenko - Przeł. Szopka - Trzy Korony - Góra Zamkowa - Krościenko (wycieczka około 4-5 godz.)
2. Sromowce Niżne - Wąwóz Szopczański - Przeł. Szopka - Trzy Korony - Przeł. Wyżny Łazek - Sromowce Niżne (wycieczka około 4 godz.)
3. Czorsztyn - Majerz - Przełęcz Osice - Macelak - Przeł. Szopka - Trzy Korony - Góra Zamkowa - Czertezik - Sokolica - Szczawnica (wycieczka około 6-7 godz.)Trasy wycieczek z przewodnikiem na Trzy Korony w Pieninach

Przykłady zamówionej u nas
usługi przewodnickiej:
Wycieczka nr 1
Dzień 1.
Spotkanie w Krościenku - Wyjście z Krościenka na Trzy Korony (galeria widokowa 5,00 zł - bilet normalny, 2,50 zł - bilet ulgowy) - Góra Zamkowa (wycieczka około 4-5 godz.) - Krościenko, przerwa na lody w Krościenku, spacer po Szczawnicy, zakwaterowanie.

Dzień 2.
Spływ Przełomem Dunajca - Sromowce Wyżne (Kąty) lub Sromoce Niżne - Szczawnica, 49 zł - bilet normalny, 24,5 zł - bilet ulgowy do 10 roku życia - wyjazd kolejką krzesełkową na Palenicę (cena 9 zł za osobę ulgowy, 11 zł cały) i przejście grzbietem Małych Pienin na Wysoką - najwyższy szczyt Pienin (wycieczka około 5-6 godz.) - powrót na kolację.

Dzień 3.
Zamek w Niedzicy, (12 zł bilet normalny, 9 zł bilet ulgowy, przeprawa statkiem do Czorsztyna (Przeprawa statkiem „Dunajec” i „Halny” pomiędzy Niedzicą i Czorsztynem. Bilet normalny - 6 zł od osoby (jedna strona) 12 zł w obydwie strony. Ulgowy - (od 3-15 lat) 5 zł (jedna strona) 10 zł w obydwie strony). - zwiedzanie ruin zamku w Czorsztynie (normalny 5 zł, 2,5 zł ulgowy) - przeprawa statkiem do Niedzicy - Kościół UNESCO w Dębnie Podhalańskim (zwiedzanie w przypadku bezdeszczowej pogody, 2 zł) - droga powrotna.

Pieniny, Szczawnica, Trzy Korony z przewodnikiem. Dubantowska Polana nad Wawozem Homole.
Dubantowska Polana nad Wąwozem Homole. Wycieczki z przewodnikiem.

Wycieczka nr 2
Dzień 1.

Przejście z Jaworek przez Wąwóz Homole do bacówki na Bukowinkach - Zwiedzenie cerkwi w Szlachtowej - Zwiedzanie Muzeum Pienińskiego w SzlachtowejZwiedzanie Szczawnicy - Wyjazd na Palenicę kolejką krzesełkową, przejście na Szafranówkę i zjazd z Palenicy do Szczawnicy kolejką krzesełkową.

Dzień 2.
Zwiedzanie zamku w CzorsztyniePrzeprawa statkiem lub gondolą z Czorsztyna do Niedzicy - Zwiedzanie zamku w Niedzicy - Przejście na zaporę - Przejazd do Czerwonego Klasztoru - Zakupy na Słowacji.

Dzień 3.
Zwiedzanie ekspozycji w siedzibie Pienińskiego Parku Narodowego w Kościenku nad Dunajcem - Postój na przeł. Snozka, spacer pod organy Hasiora. Panorama na Tatry - Spacer po Osadzie w Kluszkowcach, m.in. obiekty uratowane przez zalaniem z dna Jeziora Czorsztyńskiego, w tym zespół malowniczych sypańców - Zwiedzanie kościoła UNESCO w Dębnie Podhalańskim - Zwiedzanie sanktuarium MB Gaździny Podhala w Ludźmierzu.

Już teraz zarezerwuj przewodnika dla Twojej wycieczki w Pieniny
tel. 733-747-982, centrumprzewodnictwa@gmail.com

Wybierasz się na wycieczkę w Pieniny i potrzebujesz pomocy? Napisz swoje pytanie na maila.
W pierwszej wolnej chwili odpowiemy.

Oferta jest wyłącznie prezentacją usług przewodnickich.

Jeżeli chcesz zorganizować od początku do końca wycieczkę i nie martwić się o przebieg jej realizacji, również zachęcamy do kontaktu. Pomożemy skontaktować się z organizatorami turystycznymi.

Inne wycieczki z przewodnikiem: Słowacja, Podhale, Babia Góra, Turbacz, Krynica, Muszyna, Wysowa, Bieszczady, Beskid Niski, Beskid Sądecki, Gorce, Beskid Wyspowy, Pogórze Karpackie i inne.

IMG 7497
  IMG 7531
IMG 7588
  IMG 7602
IMG 7663
  IMG 7699
IMG 7876
  IMG 8013
IMG 8065
  IMG 8082

Pieniny, Szczawnica, Trzy Korony z przewodnikiem. Aktywne Zwiedzanie, w poszukiwaniu przygód.
Aktywne zwiedzanie Pienin. Wycieczki z przewodnikiem.

Kolej krzesełkowa ze Szczawnicy na Palenice. Wycieczki z przewodnikiem.
Wyjazd kolejką krzesełkową na Górę Palenicę. Wycieczki z przewodnikiem.

Pieniny, Szczawnica, Trzy Korony z przewodnikiem. Wąwóz Homole.
W Wąwozie Homole. Wycieczki z przewodnikiem.

Przewodnik: Pieniny, Szczawnica, Trzy Korony
Dubantowska Polana nad Wąwozem Homole - Małe Pieniny. Wycieczki z przewodnikiem.