Świąteczna sceneria na spacer z rodziną

Świąteczna sceneria na spacer z rodzinąAkcja "Z przewodnikiem nie tylko w kieszeni" przekracza wszelkie ramy i wyobrażenia przeciętnego turysty. Nikt wcześniej nie próbował organizować podobnej inicjatywy w okresie zimowym na Pogórzu Karpackim. Chcemy pokazywać, że turystyka uprawiana może i powinna być o każdej porze roku i w każdym momencie. Zima to wspaniały czas kiedy można oglądać świat z trochę innej perspektywy. Zachęcamy do udziału w akacjach "Skamieniałe Miasto zimą - świateczna sceneria na spacer z rodziną".
Program ackji zimowej 27 grudnia 2009r.

Godz. 13:30, Zbiórka pod Skałą Grunwald - parking dolny przy bramie wejściowej do rezerwatu. Spacer do Skały z Krzyżem i Wąwozu Czarownic.
Godz. 15:00, Ognisko w Wąwozie Harcerzy - wręczanie uczestnikom upominków turystycznych i prezentów.

Całość prowadzą Przewodnicy-Mikołaje organizujący świąteczne konkursy z upominkami. Będzie się działo, że ho...ho...ho... 1,5 godzinny spacer i późniejsze grzanie się przy ognisku można traktować jako preludium bardzo dobrej zabawy.

W czasie wycieczki uczestnicy dowiadują się czy Borsuk zapada w zimowy sen, jak prezentują się na tle śnieżnej bieli Piramidy na Pustyni, Aligator rodem z Nilu i Sfinks, a na najwytrwalszych czeka widok na wodospad (a może już lodospad?) w Wąwozie Czarownic.

Nie czekaj do imprezy sylwestrowej na zrzucenie tych kilku świątecznych deko, ale skorzystaj z nadarzającej się okazji i wybierz się wraz z rodziną na wspaniałą wycieczkę.

Na wycieczkę prosimy zabrać:
Ciepłe ubranie,
Podwójne skarpetki, zwłaszcza dla dzieci,
Rękawiczki,
Wygodne i ciepłe buty,
Herbatę w termosie,
Coś do jedzenia, kiełbasę do smażenia na ognisku,
Warto pochwalić się również świątecznymi wypiekami;)

Daj się ponieść magi zimowej scenerii, zobacz, że zima najgroźniej wygląda z domowej perspektywy. Dla wszystkich to wspaniała zabawa i możliwość poznania zimowych tajemnic Skamieniałego Miasta. Pozostaje tylko mieć nadzieję, że zasypie nas śniegiem po uszy.

Nie potrzeba wcześniej zgłaszać swojego uczestnictwa. Wystarczy pojawić się 27 grudnia 2009r. o godz. 13:30 na parkingu przy wejściu do Skamieniałego Miasta. Wycieczka odbędzie się bez względu na pogodę.