Tanie wakacje dzięki możliwości wynajmu airbnb

Wybierasz się w podróż i masz zamiar tanio zarezerwować nocleg? Airbnb to serwis internetowy, który umożliwia wynajem lokali dla osób.Airbnb polega na krótkoterminowym wynajmowaniu noclegów, odpowiednia dla hoteli, pensjonatów.

Aplikacja mobilna Airbnb

Airbnb jest obsługiwany przez aplikację mobilną, którą możesz zainstalować w swoim telefonie. Obiekty z Airbnb to oferują nieco inny rodzaj zakwaterowania niż Booking.com, ponieważ mieszkania istniejące pośród miejsc zamieszkania. Oferuje noclegi o standardzie hotelowym apartamentów za niższą cenę. Propozycja ofert to noclegi całego mieszkania, które podlegają pod część hotelu. Mieszkania o’standardzie hotelowym i kosztują często dużo mniej.

Nie musisz szukać kilkugwiazdkowych hoteli z Airbnb  możesz trafić na tańsze apartamenty, które znajdują się z budynkach mieszkalnych u prywatnych ludzi.

Czy korzystanie z Airbnb jest bezpieczne ?

Airbnb weryfikuje obiekt przed dodaniem go do bazy portalu. A środki, które wpłacasz za nocleg to Airbnb przetrzymuje je przez 24h zameldowania a następnie trafiają do właściciela obiektu. Rezerwacje można dokonywać  poprzez stronę główną gdzie wtedy można stracić zniżki przy pierwszej rezerwacji. Aby zyskać rabat na pierwszej rezerwacji należy założyć konto na stronie Airbnb ze specjalnego linku i otrzymasz zniżkę, która będzie uwzględniona podczas rezerwacji. Promocja obowiązuje tylko przy pierwszej rezerwacji.

Zaletą Airbnb jest przede wszystkim niskie ceny, elastyczne warunki tzn. że w domach mieszkają zwykli ludzie jest miły otwarty kontakt. Wadą są dla innych duże dla niektórych znikowe a więc klucze które właściciel dla nas zostawił musimy sami szukać. Po wcześniejszej rozmowie właściciel zostawia nam klucz w miejscu gdzie było umówione. Kolejną rzeczą jest meldunek, robimy to sami poprzez kod który znajduje się przed wejściem z skrzynką z kluczem do drzwi. Za pierwszym razem może wydawać się to dziwna opcja ale za którymś razem będzie dla nas normalne.

Airbnb to idealna opcja na tanie swobodne podróżowanie z noclegiem. Odbywa się u osób prywatnych w budynku mieszkalnym, gdzie kontakt z ludźmi jest bardziej otwarty.

Zawsze możesz też zdecydować się na wakacje w pięknej Polsce, gdzie znajdziesz wiele fantastycznych zabytków, jak tych na haloczestochowa.pl.